Cappuccino Tiramisu

Tiramisu er en anerkjent og velsmakende italiensk dessert som passer perfekt å servere som dessert til kaffeglade gjester! 

  • 1,5t

  • 6

  • Middels

Ingredienser

stk

Friele Cappuccino-poser

2,5 dl

Kokende vann

2 ss

Konjakk eller amaretto



250 g

Mascarponeost

250 g

Tykk vaniljesaus

200 g

Fingerkjeks (ladyfingers)

1 - 2 ss

Kakaopulver

Revet mørk sjokoladetil servering

Fremgangsmåte

  1. Bland Cappuccino-posene og kokende vann i en bolle. La det kjøles litt ned.
  2. Tilsett 2 ss brennevin og rør rundt.
  3. Visp mascarpone, og pisk deretter inn vaniljesaus og resten av brennevinet til det blir en jevn røre.
  4. Knekk eller kutt fingerkjeksene for å passe til glassene. Dypp halvparten av kjeksen raskt i den flytende væsken, og legg i bunnen av de seks glassene.
  5. Legg så et lag med fingerkjeks sammen med halvparten av kakaoen, og hell over halvparten av mascarpone-blandingen.
  6. Legg så et nytt lag med de dyppede fingerkjeksene på toppen av mascarpone-blandingen, dryss på mer kakao og topp med resten av mascarponen.
  7. Dekk til og avkjøl i minst en time, eller over natten.
  8. Server med revet sjokolade på toppen.