SAMFUNNSTILTAK

Vi i Friele ønsker å gi tilbake, både lokalt i Norge og der hvor kaffe produseres. Derfor har vi flere tiltak som gir mennesker muligheten til en bedre hverdag.

Kirkens Bymisjon
Friele har hatt et årelangt samarbeid med Kirkens Bymisjon. Vi har siden 2007 støttet det viktige arbeidet Kirkens Bymisjon gjør gjennom å bidra med kaffe til deres kafeer og ulike tiltak i hele landet.


Det gode møte står i sentrum i Kirkens Bymisjon, og da er kaffekoppen uunnværlig.


Bymisjonens visjon er å være til stede for de utsatte i samfunnet, slik at de skal erfare respekt, verdighet og rettferdighet. Mange har behov for jordnære ting som mat, søvn og sosialt samvær.


Vi i Friele er svært bevisst kaffens rolle, og er glade for å kunne bidra med Friele-kaffe til Kirkens Bymisjon. 

 

Friele Farmer friendly
Friele Farmer friendly er en smakfull kaffeserie av høy kvalitet. For hver pose kaffe vi selger av denne serien, gir vi et fast beløp til dedikerte prosjekter. Vi gir kr 2,50 for hver pose med hele bønner og kr 1,20 for hver pose med filterkaffe. De utvalgte prosjektene våre i Colombia og Honduras gir støtte til kaffebønder for mer effektiv kaffedyrking og for å forbedre deres hverdag.

 

Prosjekt i Colombia
Donasjonen til dette prosjektet gir støtte til kaffeutdanning for den kommende generasjonen av kaffebønder. Det innebærer trening og opplæring mellom kaffebønder og elever på lokale skoler i området. Programmet er utviklet sammen med kaffebønder for å kunne tilby den kommende generasjonen de beste metodene for bærekraftig kaffeproduksjon.

Les mer om prosjektet i Colombia

 

Prosjekt i Honduras

Donasjonen til dette prosjektet bidrar til at kvinner og ungdom blir inkludert i samfunnsutviklingen i områder hvor kaffe produseres. I tillegg vil prosjektet bidra til at man forbedrer levevilkårene for familiene gjennom tilgang til drikkevannssystemer og solcelleanlegg.

Les mer om prosjektet i Honduras

Kirkens Bymisjon

Friele støtter det viktige arbeidet Kirkens Bymisjon gjør gjennom å bidra med kaffe.

Friele Farmer friendly

Friele Farmer friendly er en smakfull kaffeserie av høy kvalitet med donasjoner for hver pose vi selger.