Filterkaffe

De fleste av oss sverger fortsatt til kaffetrakteren som er god å ha både til hverdag og til fest.

De beste trakterne er de som er godkjent av Norsk Kaffeinformasjon. Skal du lage skikkelig god filterkaffe følger noen gode tips her.

Slik lager du god filterkaffe

Steg for steg

Ha filterpapir i holderen og skyll filteret

1 Ha filterpapir i holderen og skyll filteret lett. Dette fjerner papirsmaken fra filteret, så du får en renere og bedre kaffesmak. Vi anbefaler hvitt filterpapir, som avgir mindre smak og er mer miljøvennlig.

Hell kaldt vann i kaffetrakteren

2 Mål opp riktig mengde friskt, kaldt vann og hell i kaffetrakteren. 60 gram kaffe (6 strøkne måleskjeer) pr liter vann gir en god og fyldig smak. Dette tilsvarer ca 8 kopper kaffe.

Fordel kaffen jevnt i filteret

3 Rist filterholderen så kaffen fordeler seg jevnt i filteret og all kaffen kommer i kontakt med vannet.

Slå på kaffetrakteren

4 Slå på trakteren og vent til kaffekolben er full og kaffeduften brer seg.

Filterkaffe smaker best når den er nytraktet

5 Filterkaffe smaker aller best når den er nytraktet. Servér derfor straks. Vi håper det smaker!

Visste du at...

Når traktekaffen er klar, bør den ikke bli stående på varmeplaten. Da kan kaffen få en brent smak. Ha den heller over i en termokanne.