Før du starter

For å få det beste resultatet er det noen ting du bør tenke på før du starter. Her har vi samlet de viktigste tipsene. God fornøyelse!

Steg for steg

1

Rent utstyr er viktig for at kaffen skal få den rette smaken og ikke bli besk eller bitter. Belegg fra vann eller kaffe setter bismak på kaffen og kan tette igjen vannrørene i trakter/kaffemaskin. Kaffesmaken blir ofte påvirket av dårlig rengjorte kaffetraktere, tilberedningsutstyr og skitne serveringskanner. Vi anbefaler å bruke Clean Drop rensemiddel, som er velegnet for rengjøring av alle typer kaffeutstyr. Clean Drop fås kjøpt i de fleste dagligvarebutikker.

2

Det er viktig å bruke friskt, kaldt vann for at kaffen skal få den beste smaken.

3

Riktig mengde kaffe er viktig for å få det beste resultatet. En gylden regel er at du skal bruke 60 gram kaffe (6 strøkne måleskjeer) for hver liter vann. Da får du en god og fyldig kaffe. Du finner våre Friele-måleskjeer i de fleste Rema 1000 eller Coop-butikker.

4

Å oppbevare kaffen på riktig måte er viktig for at den skal holde seg lengst mulig. Kaffen bør alltid oppbevares i emballasjen den kommer i, alternativt kan du ha den i et lufttett glass eller beholder. Benytt gjerne lukketapen som du finner på baksiden av posene våre. Kaffen bør også oppbevares tørt og i romtemperatur. Lys, luft og fukt er kaffens verste fiende og kan gjøre at kaffen mister både smak og aroma.

5

Kaffen smaker aller best om den serveres straks den er ferdig laget. Den bør ikke bli stående lenger enn 30 minutter. Da kan den få en besk eller brent ettersmak.

Visste du at …

Luft, lys, varme og fuktighet er kaffens verste fiende! Den beste kaffen bør du derfor oppbevare i emballasjen. Benytt lukketeipen du finner bak på posen. Da bevares kaffen best.