SERTIFISERINGER

I kaffeindustrien er det flere sertifiseringsordninger som har kompetanse og ekspertise innen ansvarlig kaffedyrking og hjelper kaffefarmene med å legge forholdene til rette for det.

Fairtrade og Rainforest Allianse/UTZ er to sertifiseringsordninger med god kunnskap, erfaring og fokus på kaffe. Begge disse ordningene har et rammeverk som sikrer at produsenter som er sertifisert av dem forholder seg til de internasjonalt anerkjente retningslinjene.

 

Fairtrade

Fairtrade stiller særlige krav til de sosiale forholdene på kaffefarmene og kontrollerer levestandard og arbeidsforhold. Fairtrade-sertifiserte kaffefarmer får en garantert minstepris og en fastsatt tilleggspris som kun skal gå til sosiale forhold.

Les mer om Fairtrade her

Logo Fairtrade

 

Rainforest Alliance/UTZ Certified

Rainforest Alliance (tidligere UTZ) er en sertifiseringsordning som bidrar til at kaffefarm og kjøper kan drive ansvarlig med tanke på kvalitet, miljø og samfunn. RA/UTZ har også utviklet et system som gjør det mulig for kaffedrikkeren å spore kaffen direkte til kaffefarmene og lære mer om forholdene der.

Les mer om Rainforest Alliance her

Logo Rainforest Alliances

 

Debio

Debio kontrollerer og godkjenner økologisk produksjon, foredling, omsetning og import i Norge, med myndighet delegert fra Mattilsynet.

Les mer om Debio her

Logo Debio

 

De fleste av våre kaffeprodukter er sertifiserte: