Manuell Traktering-V60

Manuell traktering er igjen i vinden og benyttes i dag av de som ønsker å ha kontroll over selve bryggeprosessen.

V60 er en trakt som har en jevn rund form og et stort hull i bunn, noe som fører til jevn ekstrahering og en jevn smak i koppen.  Med litt trening vil denne bryggeren gi utrolig smakfull kaffe, med alle typer malingsgrader.

Slik lager du god kaffe med V60

1 Et godt tips for denne traktemetoden er å starte med å skylle filteret med varmt vann. Det forbedrer kvaliteten på kaffen da noe av papirsmaken blir mindre markant. Sett så trakten på en kopp, kanne eller det som kan passe.

2 Hell i ønsked mengde. Seks strøkne skjeer til en liter vann er en greit tommelfinger-regel.

3 Hell i oppkokt friskt vann, med roterende bevegelser. Vent litt mellom hver gang du heller i vann og servér straks. Ønsker du svakere eller sterkere kaffe, så er det bare å prøve seg frem med mengde og bryggetid. Lykke til! 

Visste du at...

V60 var veldig populær på 60-tallet og ble ofte benyttet av de som ikke hadde råd til egen trakter.