Å tilberede kaffe i presskanne er både enkelt og stemningsfullt.
Presskanne gir en smaksrik og aromatisk kaffe. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i 6 minutter, da blir den aller best.
1 Det er viktig at presskannen forvarmes, ellers blir kaffen fort kald. Fyll varmt vann i kannen og la den stå mens du koker opp vann.
2 Kok opp friskt, kaldt vann. Mål opp riktig mengde kaffe i presskannen. 60 g kaffe ( 5-6 strøkne måleskjeer) pr 1 liter vann gir en god, fyldig kaffe. Ha så i riktig mengde kaffe.
3 Rør om og sett på stempelet i øvre stilling mens kaffen trekker. Benytter du filtermalt kaffe så bør trekketiden være 4-5 minutter mens presskannekaffe anbefales å trekke i 6 minutter.
4 Press ned stempelet, og servér kaffen straks. Da smaker den aller best.
Luft, lys, varme og fuktighet er kaffens verste fiende! For å få den beste kaffen bør du derfor oppbevare kaffen i emballasjen. Benytt lukketeipen du finner bak på posen. Da bevarer du kaffen aller best.