PressKannekaffe

Å tilberede kaffe i presskanne er både enkelt og stemningsfullt.

Presskanne gir en smaksrik og aromatisk kaffe. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i 6 minutter, da blir den aller best.

Slik lager du god presskannekaffe

Steg for steg

1 Det er viktig at presskannen forvarmes, ellers blir kaffen fort kald. Fyll varmt vann i kannen og la den stå mens du koker opp vann. 

2 Kok opp friskt, kaldt vann.  Mål opp riktig mengde kaffe i presskannen. 60 g kaffe ( 5-6 strøkne måleskjeer) pr 1 liter vann gir en god, fyldig kaffe. Ha så i riktig mengde kaffe.

3 Rør om og sett på stempelet i øvre stilling mens kaffen trekker. Benytter du filtermalt kaffe så bør trekketiden være 4-5 minutter mens presskannekaffe anbefales å trekke i 6 minutter. 

4 Press ned stempelet, og servér kaffen straks. Da smaker den aller best.

Visste du at...

Luft, lys, varme og fuktighet er kaffens verste fiende! For å få den beste kaffen bør du derfor oppbevare kaffen i emballasjen. Benytt lukketeipen du finner bak på posen. Da bevarer du kaffen aller best. 

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og siste nytt om kaffe.

Meld på

Informasjon om deg