Manuell Traktering-V60

Manuell traktering er igjen i vinden og benyttes i dag av de som ønsker å ha kontroll over selve bryggeprosessen.

V60 er en trakt som har en jevn rund form og et stort hull i bunn, noe som fører til jevn ekstrahering og en jevn smak i koppen.  Med litt trening vil denne bryggeren gi utrolig smakfull kaffe, med alle typer malingsgrader.

Slik lager du god kaffe med V60

1 Et godt tips for denne traktemetoden er å starte med å skylle filteret med varmt vann. Det forbedrer kvaliteten på kaffen da noe av papirsmaken blir mindre markant. Sett så trakten på en kopp, kanne eller det som kan passe.

2 Hell i ønsked mengde. Seks strøkne skjeer er en greit tommelfinger regel.

3 Hell i oppkokt friskt vann, med roterende bevegelser. Vent litt mellom hver gang du heller i vann og servér straks. Ønsker du svakere eller sterkere kaffe, så er det bare å prøve seg frem med mengde og bryggetid. Lykke til! 

Visste du at...

V60 var veldig populær på 60-tallet og ble ofte benyttet av de som ikke hadde råd til egen trakter.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og siste nytt om kaffe.

Meld på

Informasjon om deg

Kaffehuset Friele AS

Postboks 175
5852 Bergen

Telefon:
55 92 66 00
Telefaks:
55 10 14 90