Kokekaffe

Fortsatt er det mange som foretrekker kokemetoden, og ingen ting er vel bedre på tur enn å henge kaffekjelen over bålet.

Kokekaffe er også praktisk, på lik linje med traktekaffen, når du skal servere kaffe til mange mennesker.

Slik lager du god kokekaffe

Bilde av kokende vann i kjele

1 Bruk en ren kjele, helst av rustfritt stål. Varm opp friskt kaldt vann til kokepunktet.

Bilde av kokemalt kaffe som blir tilsatt

2 Kok opp, og trekk kjelen vekk fra platen. Mål opp kokemalt kaffe, rundt 60 g kaffe per liter vann gir en god og fyldig kaffe.

Bilde av kaffe som trekker

3 Rør ut kaffen i det varme vannet og la den trekke i 6-8 minutter.

Bilde av ferdig kaffe som blir servert

4 Servér kaffen straks og nyt den gode stemningen. 

Visste du at...

Kaffekverningens gyldne regel er at jo kortere tid kaffen blir utsatt for det glovarme vannet, desto finere malt bør kaffen være for raskt å avgi aromanene. Kokekaffe og espresso er ytterpunktene her. Når kontakten med vannet varer lenger, som med kokemalt, så skal malingsgraden være grovere. Det gjør at kaffen ikke blir for konsentrert, med sterk og bitter smak.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og siste nytt om kaffe.

Meld på

Informasjon om deg