Nyåpning av Friele kaffebar på Bergen Jernbanestasjon

Nyåpning av Friele kaffebar på Bergen Jernbanestasjon

Publisert: 16. desember 2011

SSP har sammen med Kaffehuset Friele og SOL Design pusset opp serveringsstedet på Bergen Jernbanestasjon, som ble etablert tidlig på 90-tallet.

Den flotte og verneverdige stasjonsbygningen danner en flott ramme rundt, og har også vært med på å sette en del av premissene for innredningen av stedet.

Interiørarkitekt Sonja Solstrand fra SOL Design har skapt en kaffebar som fremstår som en naturlig og tidsriktig del av bygget - men med en helt egen atmosfære og personlighet. Bygningen er verneverdig, og har unike kvaliteter som må ivaretas og med fordel forsterkes. Frieles identitet kommer tydelig frem, samtidig som det er SSP som eier prosjektet og skal drive stedet.

Tankene bak Frieles kaffebarkonsept

I dette nye konseptet har Kaffehuset Friele hentet frem all sin unike historie, både kaffehistorie, men også Bergenshistorie, gjennom 212 år.

Vi har sammen skapt et sted hvor kaffelidenskap og de gode kaffestundene står i fokus - enten man er på farten eller har tid til å sette seg ned og nyte atmosfæren i de unike lokalene. Det betyr at vi skal tilby et stort utvalg kaffevarianter, både tilberedt på stedet og med mulighet for å kjøpe med hjem.

Kaffekoppen er en viktig del av livene våre, og på Frieles Kaffebar har vi dedikert en hel vegg til en "Kaffekopp Unika" utstilling. Tanken er at denne skal være en "levende" utstilling med fokus på unike kopper og andre viktige elementer i "de gode kaffestundene".

Til åpningen har vi vært så heldige å få den lokale keramikeren Annette Wollertsen Skeide til å stille ut sine sjarmerende kopper. Disse vil det også være mulig for publikum å få kjøpe.

Åpningen ble foretatt av Herman Friele - torsdag 15. desember kl 18 på Bergen Jernbanestasjon

SSP - The Food Travel Experts - er en ledende operatør av mat og drikke brands på reiselokasjoner i hele verden. SSP har over 60 års erfaring med å servere reisende gjennom en portefølje av internasjonale og nasjonale brands og konsepter som er skreddersydde for lokale behov. SSP har for tiden virksomhet i 32 land, og finnes på over 140 flyplasser og over 250 jernbanestasjoner verden over. SSP har over 30.000 ansatte internasjonalt.

I Norge har SSP over 1300 ansatte og driver spisesteder, kiosker, flycatering og cleaning fordelt på 15 lufthavner, 3 jernbanestasjoner, i ett butikksenter og ett kontorbygg. Totalt har SSP over 70 utsalgssteder.

SSP har en omfattende portefølje av over 200 internasjonale, nasjonale, lokale og skreddersydde brands. Disse inkluderer Upper Crust, Starbucks, Caffè Ritazza, M & S Simply Food, Bonne Journée, Pizza Hut, Caviar House & Prunier, Ajisen Ramen,, samt skredersydde konsepter som Montreux Jazz Café i Genève og Sydney, og Bambini Wine Room i Sydney. Porteføljen blir tilpasset avhengig av passasjerprofil, kundebehov, beliggenhet, størrelse og design.