Ny viseadm. dir. i Kaffehuset Friele

Ny viseadm. dir. i Kaffehuset Friele

Publisert: 16. januar 2012

Jørgen Nicolay Wiig er fra 1. mars ansatt som ny viseadministrerende direktør i Kaffehuset Friele.

Jørgen Wiig kommer fra stillingen som konserndirektør i Rieber & Søn ASA, med ansvar for konsernets  foodservice-virksomhet, som har salg i Norge, Tsjekkia, Slovakia, Danmark og Sverige.

Som viseadm.dir i Kaffehuset Friele vil han ha det operative ansvaret for alle forretningsområdene. Det vil si salg storkjøkken, salg dagligvare, salg bedriftsmarked, samt markedsavdeling. En viktig oppgave fremover blir å styrke og koordinere samarbeidet mellom forretningsområdene.
-Jeg ser frem til nye utfordringer og ikke minst å jobbe i en spennende bedrift som Friele, som bl.a.  produserer verdens beste kaffe. Jeg ønsker å være med å videreutvikle selskapet slik at vi fremover holder vår posisjon som en ledende aktør innenfor våre kjerneområder, sier Wiig i en kommentar.

Det er også en vesentlig oppgave å få samarbeidet mellom House of Coffee og Kaffehuset Friele til å fungere best mulig. Etter at Kaffehuset Friele i desember 2011 overtok House of Coffee, utgjør Frieles salgs- og markedsapparat nærmere 150 personer.

Kaffehuset Friele har også fått nye distribusjonskanaler i faghandelen, særlig gjennom konseptene Senseo og Illy Iperespresso: Elektro, jernvare, gave/interiør etc., samt at økt salg til papirgrossister og convenience-markedet øker behovet for koordinering og fokusering.

Konkurransen oppleves som tøffere i alle markeder, noe som også forsterker behovet for å optimalisere salgsapparatet og sikre best mulig tilpasning til endringer i markedet. - Vi er glad for å få ombord en kapasitet som Jørgen Wiig, med bred erfaring fra næringsmiddelindustrien, og forretningsområdene dagligvare og foodservice. Han har også et bredt kontaktnett som vil være nyttig for oss, sier adm. dir. Olav Munch i Kaffehuset Friele.

Wiig er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, og arbeidet med salg i hele sin yrkeskarriere. 
Han ble konserndirektør i Rieber i 2008, var adm dir i Toro i 7 år, og har også vært salgsdirektør, kjedesalgssjef og trade marketing ansvarlig i selskapet. Før Rieber var han salgssjef i Jordan og KAM i Mølnlycke. Jørgen Wiig er nestleder i styret i Dagligvareleverandørenes Forening.