Gull for håndballjentene - gull for Friele

Gull for håndballjentene - gull for Friele

Publisert: 03. januar 2012

Norges mest effektive reklamevisning gjennom tidene!

Med sine nære relasjoner til Brasil var det en perfekt match i dobbel forstand for Kaffehuset Frieles TV-kampanje under håndball-VM. Over 1,6 millioner seere så håndballfinalen mellom Norge og Frankrike hvor Kaffehuset Friele hadde plassert sin 2 minutter lange reklamefilm i pausen mellom første og andre omgang i kampen.

Reklamefilmen "Kaffemeglerne i Santos" har sin handling fra områdene hvor håndball-VM har funnet sted, og hvor Kaffehuset Friele kjøper mye av sin kaffe.

Tidenes mest verdifulle reklamespot på TV2

De to reklameblokkene i finale-kampen er de mest sette i TV2s historie.

- Reklamefilmen lå i TV2s nest mest sette reklameblokk noensinne, og 1 388 000 nordmenn over 12 år så denne i snitt, sier assisterende salgsdirektør Anders Qvigstad i TV2.

- Rekorden Friele setter med god margin er Norges mest verdifulle/kostbare reklamespott. På grunn av filmens lengde, var bruttoverdien på denne spotten over 1.200.000,- før rabatter!

- Og den lå plassert i den mest sette timen på noen kommersiell TV kanal i Norge noensinne, sier Qvigstad.

Effektiv reklame

- Med våre 5 visninger under håndball-VM har mer enn halvparten av Norges befolkning sett reklamefilmen minst en gang, sier markedssjef Heine Eliassen hos Kaffehuset Friele.

- Når vi i tillegg vet fra mediebyrået Carats målinger av reklame-effekter at våre lange filmer er blant de reklamefilmer som har høyest påvirkningskraft, best avsenderidentitet og huskes lengst, må vi ha lov å kalle dette Norges mest effektive reklamevisning, avslutter Eliassen.

Kaffehuset Friele er Norges ledende og eldste kaffehus, og vårt arbeid er preget av ansvarlighet og lidenskap til kaffe. Med en markedsandel på ca 35 prosent er vi hovedleverandør av kaffe til flere av dagligvarekjedene. I tillegg utgjør storhusholdningsmarkedet - som omfatter alle typer service- og serveringssteder, et stadig viktigere marked.

Se også Kaffeblogg fra Santos med Bent, Harald og Herman: Hvorfor ringer Harald kaffekongen Herman Friele?