Folkets kaffefavoritt - nå i porsjonsputer!

Produktsjef Mona Lindgren med Senseo Friele Frokostkaffe

Folkets kaffefavoritt - nå i porsjonsputer!

Publisert: 28. august 2012

1. september lanserte Kaffehuset Friele sin Frokostkaffe i porsjonsputer til en-kopps konseptet Senseo.

Senseo er på 10 år blitt verdens største og mest populære enkopps-system.  Senseo ble lansert i Norge september 2010, og er et samarbeid mellom Philips og Kaffehuset Friele. Kaffemaskinen kan lage én eller to kopper ferskbrygget kaffe og benytter praktiske og miljøvennlige kaffeputer. Friele Frokostkaffe er det mest solgte kaffemerke i Norge med en markedsandel på 26%.

- Etter grundig arbeid for å treffe den velkjente Friele Frokost-smaken, er vi nå veldig stolte av resultatet, sier produktsjef Mona Lindgren. - Kaffen er aromatisk og balansert med fin syrlighet, akkurat som originalen!  Lanseringen vil støttes av reklamefilm på TV og en stor demoaktivitet på ulike kjøpesentre i landets 3 største byer i oktober. Her ønsker vi å vise hvor enkelt det er å lage ferskbrygget god kaffe hver gang, og la flest mulig få smake på den nye kaffevarianten, sier Lindgren.

Over 1 million puter og 10.000 venner

Salget øker stadig, og det selges rundt 1,2 millioner puter til Senseo-systemet hver måned. Økt distribusjon og lansering av Friele Frokostkaffe i porsjonsputer vil styrke Senseo-konseptet ytterligere, og føre til økt rekruttering i enkoppskategorien.  Friele har fått et solid fotfeste i enkoppsmarkedet, som har opplevd en flerårig sterk vekst (+188% volum siste år).
Friele Senseo har fått mer enn 10.000 venner på Facebook, og tallet øker stadig. -Dette er et fint forum der forbrukere kan dele erfaringer og tips om maskinen eller kaffen, sier Lindgren. – Vi syns det er positivt å ha en personlig dialog med forbrukeren, og Facebook benyttes ofte til å informere om nyheter og kampanjer.

Nordmenn ønsker en miljøvennlig løsning

Kaffeputene til Friele Senseo er kompostbare, og Senseo er dermed den mest miljøvennlige enkopps-løsningen på det norske markedet. - Det er veldig tydelig at forbrukerne er opptatt av at enkopps-løsninger ikke skal bidra til mer avfall. Nordmenn har blitt mer oppmerksomme på sortering og gjenvinning, derfor er det fint å kunne tilby et produkt som tilfredsstiller både smak og miljø, avslutter Mona Lindgren.

Senseo - enkel hverdagsluksus

Senseo brygger fersk og aromatisk kaffe til en eller to kopper på under ett minutt, med perfekt resultat hver gang. De praktiske porsjonsputene fra Friele finnes i mange forskjellige varianter og smaker fra hele verden. På den måten kan man finne sin egen favoritt eller veksle mellom ulike smaker fra gang til gang.  Senseo forenkler kaffehverdagen og gir rykende varm hverdagsluksus i koppen – så ofte man vil.