Friele
  • Nettbutikk
  • Om Friele
  • Samfunnsansvar
  • Kontakt oss
  • Konkurranser
Meny
  • Vår kaffe
    • ↳ Vår kaffe
    • Frokostkaffe
    • Instant
    • Café Noir
    • Presskanne
    • Smakstilsatt
    • Fairtrade
    • Krone
    • Kapsler
  • Lage god kaffe
    • ↳ Lage god kaffe
    • Før du starter
    • Presskanne
    • Filterkaffe
    • Espresso
    • Americano
    • Steaming av melk
    • Instant
    • Kokekaffe
    • V60
    • Aeropress
  • Alt om kaffe
    • ↳ Alt om kaffe
    • Kaffeland
    • Fra bønne til kopp
    • Kaffe og helse
    • Kaffeoppskrifter
    • Visste du at?
  • Kaffe til din bedrift Bedriftskunde
  • Om Friele
    • ↳ Om Friele
    • Hva gjør vi
    • Vår historie
    • Pressemeldinger
    • Produktbilder
    • Personbilder
    • Logoer
    • PROFILMANUAL
    • Filmer
  • Samfunnsansvar
    • ↳ Samfunnsansvar
    • Samfunnsansvar
    • Miljø og klima
    • Sertifisert kaffe
    • Sporbarhet
    • Sosiale tiltak
    • Rapporter
    • Samarbeidspartnere
  • Kontakt oss
    • ↳ Kontakt oss
    • Forbrukerhenvendelser
    • JDE Professional
  • Konkurranser
  • Vår kaffe
  • Lage god kaffe
  • Alt om kaffe
  • Kaffe til din bedrift Bedriftskunde
  • Frokostkaffe
  • Instant
  • Café Noir
  • Presskanne
  • Smakstilsatt
  • Fairtrade
  • Krone
  • Kapsler
  • Før du starter
  • Presskanne
  • Filterkaffe
  • Espresso
  • Americano
  • Steaming av melk
  • Instant
  • Kokekaffe
  • V60
  • Aeropress
  • Kaffeland
  • Fra bønne til kopp
  • Kaffe og helse
  • Kaffeoppskrifter
  • Visste du at?
  • Hva gjør vi
  • Vår historie
  • Pressemeldinger
  • Produktbilder
  • Personbilder
  • Logoer
  • PROFILMANUAL
  • Filmer
  • Samfunnsansvar
  • Miljø og klima
  • Sertifisert kaffe
  • Sporbarhet
  • Sosiale tiltak
  • Rapporter
  • Samarbeidspartnere
  • Forbrukerhenvendelser
  • JDE Professional

Smak og blanding

  • Råkaffe
  • Smak og blanding
  • Brenning
  • Mølleriet
  • Pakkeriet
  • Lageret
Blanding og smaking

Blanding og smaking

Kaffeblanding krever stor nøyaktighet. For lite eller for mye av en bestemt kaffesort kan endre den riktige smaken. 

Kunsten med å blande kaffe er at vi alltid gjenskaper den samme gode smaken. Friele Frokost kaffe, for eksempel, består av 6 til 8 kaffesorter. 

Hemmeligheten bak god kaffe er å finne den rette blandingen av kaffetyper og å brenne bønnene akkurat lenge nok, ved riktig temperatur, slik at aromaen og smaken kommer til sin rett.

sitat Herman Friele

Vårt smaksteam tester kaffe hver eneste dag kl 11.30. Her testes dagens blandinger og nye kaffepartier som er ankommet havnen. Som smakstester kreves en vellutviklet smakssans som gjennom årelang trening kan spore selv de minste avvik fra kvalitetskravene. 

Cupping

På fagspråket heter slik smaksprøving, cupping. 

- Undermeny -

  • Råkaffe
  • Smak og blanding
  • Brenning
  • Mølleriet
  • Pakkeriet
  • Lageret
  1. Du er her
  2. Om friele
  3. Hva gjør vi
  4. Smak og blanding
  • YouTube
  • Kaffehuset Friele på Twitter
  • Instagram
  • Kaffehuset Friele på Facebook

Jacobs Douwe Egberts Norge

Postboks 175
5852 Bergen

Brukervilkår
Personvernerklæring

© Jacobs Douwe Egberts Norge 2019

Om Friele

Samfunnsansvar

Kontakt oss

Vår kaffe

Lage god kaffe

Kaffekalkulator (app)

Kaffeland

Alt om kaffe

Media

Nettbutikk

Bedriftskunde

Friele.no bruker cookies for å gi deg en bedre brukeropplevelse gjennom trafikkmålinger og optimalisering av innhold. Les mer om hvordan vi bruker cookies.