Steaming av melk

Melkebaserte kaffedrikker som Cappuccino og Caffè Latte er utrolig godt! I gamle dager brukte man melken til å mildne sterk og bitter kaffe laget av robusta. I dag smaker kaffen helt annerledes, men skikken har overlevd. Under finner du tips om hvordan du best steamer melk.

Ved å benytte kald H - melk får du det beste resultatet. Lettere melkesorter kan brukes, men dette gir ikke de samme smaksmessige egenskapene. Dersom melken ikke er kald nok vil den ikke skumme. Vær også nøye med renhold av de maskindelene som er i kontakt med melk. En dårlig rengjort steamer kan fort bli en skikkelig bakteriebombe.

Slik steamer du melk

Med espressomaskin: Plassèr steamdysen rett under overflaten og sett på steamen

1 Med espressomaskin: Plassèr steamdysen rett under overflaten og sett på steamen. Bryt overflaten forsiktig til å begynne med. Det er nå du skaper strukturen i melken. Når du kjenner utenpå pitcheren (muggen) at melken begynner å bli lunken, skal du legge dysen en cm eller to ned, rett UNDER overflaten og kun varme til du nesten brenner deg. Med melkeskummer: Ha melk i kannen. Merk: Kannen må ikke være mer en 1/3 full. Sett den på komfyren og bring melken nesten til kokepunktet - ta kannen av platen og skyv kannens stempel hurtig opp og ned 5-6 ganger.

Etter steaming: Slå muggen mot en hard overflate

2 Etter steaming: Slå muggen forsiktig mot en hard overflate et par ganger for å knuse eventuelle store bobler i melken. Rull gjerne litt på melken for å jevne den litt ut og hell med en gang over i espressoen.

Hell steamed melk over i espressoen

3 Hvis du trener litt kan du tegne fine mønstre i cappucinoen og latten ved å riste pitcheren litt på slutten.

Melkebaserte kaffedrikker

4 Vi håper det smaker!

Brunt sukker i melkebaserte kaffedrikker

5

Visste du at...

Brunt sukker i melkebaserte kaffedrikker fremhever kaffens aroma og gir en deilig karamellaktig smak.