Jul og Kaffe

For de beste kaffeopplevelsene i julen er det viktig å velge rett kaffe til det man skal spise til. I Barista-serien finnes kvalitetskaffe av ulike typer, hver med sine unike egenskaper. Her får du tips til hvilken kaffe som egner seg best for å kombinere med et utvalg tradisjonelle juleretter.

Pinnekjøtt

Saltet og tørket ribbenskjøtt av sau, dampet over bjørkepinner, er julemat for omtrent en tredjedel av befolkningen i Norge. Den salte, litt skarpe smaken forsterkes av noen med at kjøttet er røykt i tillegg.

Skal du nyte en god kopp kaffe etter pinnekjøttet trenger du en syrlig og frisk smak, med lang ettersmak, for å kompensere mot den sterke saltsmaken.

 Kenya Tingaga er fyldig og smaksrik, med innslag av solbær og urter, og passer perfekt etter pinnekjøttmåltidet. 

Kjøp i vår nettbutikk

   

 

Julekaker

Kaker hører julen til, og mange sier seg ikke fornøyd med de tradisjonelle sju sortene en gang, men baker et stort utvalg, til mellommåltider, kos og kaffeselskap. 

Sammen med den søte smaken man forbinder med julekaker passer det med en søt fyldig kaffe som tar igjen noen av smakene fra julekakene.

Ipanema Bourbon har en lav syrlighet, med smaker av marsipan og nougat og en lang ettersmak av sjokolade. Perfekt sammen med julebaksten!