Espresso

Espresso er en liten kopp mørk, konsentrert kaffe. Den har intens aroma, bittersøt smak og en fin gyllen crema på toppen. Espresso passer perfekt som avslutning på et godt måltid eller som en liten oppkvikker på morgenkvisten.

Espresso betyr å presse hurtig gjennom under trykk. Det er nettopp det som er prinsippet for espresso, vannet blir presset gjennom espresso-kaffen med 9 bar trykk. Kaffen er normalt mørkere brent og alltid svært fint malt.

Slik lager du en perfekt espresso

1 Kaffen må være svært fint malt for at den skal slippe ut nok smak på den korte tiden den er i kontakt med vannet.

2 Press kaffen sammen med et spesialredskap som heter tamper. Du kan fukte den malte kaffen lett med noen dråper vann før du setter i gang maskinen.

3 Tilberedningen er basert på trykk, og det ideelle trykket er 9 bar. Vannet bør ha en temperatur på 92-96 grader C, og riktig kontakttid mellom kaffe og vann er ca. 25 sekunder. Tilberedningstiden kan en styre selv ved å regulere malingsgraden og å presse kaffen bedre sammen når den legges i bajonetten, ca 15 kg trykk. Dette er en treningssak.

4 Er espressoen riktig tilberedt skal det dannes et fint, jevnt og gyllenbrunt skum på toppen - crema. Cremaen skal være kompakt, og ha en jevn høyde på ca 3-4 mm over hele kaffens overflate. Den kan gjerne ha mørkere striper, og ørsmå bobler kan forekomme. Skummet blir gradvis mørkere - og blir borte etter 3-4 minutter.

Visste du at...

Hvis du liker espressoen søt så bør du bruke løst sukker; hvitt sukker istedenfor brunt sukker, og ekte sukker i stedet for søtningsstoffer.

Prøv våR espresso - illy

illy malt

Les mer

illy malt

illy hele bønner

Les mer

illy hele bønner

illy kapsler mediumbrent

Les mer

illy kapsler mediumbrent

illy kapsler koffeinfri

Les mer

illy kapsler koffeinfri

illy kapsler lungo

Les mer

illy kapsler lungo

illy kapsler mørkbrent

Les mer

illy kapsler mørkbrent

illy E.S.E puter

Les mer

illy E.S.E puter

illy malt koffeinfri

Les mer

illy malt koffeinfri

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og siste nytt om kaffe.

Meld på

Informasjon om deg