Visste du at....

...Beethoven valgte ut eksakt 60 bønner hver gang han brygget sin kaffe? Eller at du skal bruke hvitt sukker og ikke brunt i en espresso?

Under finner du noen små tips og artige fakta om kaffe. 

Verdt å vite?

Visste du at...

Espresso macchiato er en kopp espresso "merket" med en skje av skum fra steamet melk, mens latte macchiato er en kopp steamet melk "merket" med en liten dash av espresso.

Espresso har 1/3 av koffein i forhold til en vanlig kopp kaffe.

Visste du at...

Expresso er ikke et ord, det kommer fra samme rot som uttrykket The Express Train. Begrepet ESPRESSO kommer fra den Latine roten for "Press" eller "Under Pressure".  Hvis du bestiller en "expresso", kan du oppleve å bli høflig ignorert i syd-Europa.

Visste du at...

I Hellas og Tyrkia, er det skikk at den eldste blir servert kaffe først.

En kahveci er en person som er dyktig i å forberede tyrkisk kaffe.

Visste du at...

Vi sier kaffebønner selv om de er virkelig bær.

Beethoven, som var en kaffe elsker, regnet alltid 60 bønner pr kopp når han forberedte sin kopp kaffe.

Visste du at...

Ordet "tip" dateres tilbake til gamle kaffehus i London. Tydelig plasserte messingbokser gravert inn med "For å sikre promptness," oppfordret kundene til å betale for effektiv service. Dette resulterte i at akronymet, TIP, har blitt et begrep.

Visste du at...

Mørkbrent kaffe har faktisk mindre koffein enn mediumbrent. Jo lenger kaffen er brent, jo mer koffein brenner av under prosessen.

Visste du at...

Kravene for å lage god espresso er oppsummert av 4 "M"er: Macinazione (riktig maling av kaffe), Miscela (kaffe blend), Macchina (espresso maskin) og selvfølgelig, Mano (Barista).

Visste du at...

Japan er nå den tredje største forbruker av kaffe. De mener at kaffe forbedrer deres hud, og reduserer rynker, ved å bade i kaffegrut som har gjæret med ananas-masse. Verdt et forsøkt?

Visste du at...

Kaffe har eksistert i over 11 århundrer, og er i dag den mest konsumerte drikken i verden.

Visste du at...

Tyrkisk kaffe er tradisjonelt brygget i en sirkulær messing kjele kjent som en ibrik. Den brukes til å brygge en kopp som er tykkere og søtere enn vanlig kaffe som vi er vant til.

Visste du at...

I gamle dager, i Konstantinopel, ble de første kafeene kalt qahveh khaneh (skoler av visdom), fordi de var møteplasser for menn i kunst og litteratur.

Visste du at...

I 1785, brøt kaffe-opprøret ut i Preussen fordi kaffen var begrenset til adelen, presteskapet og høye embetsmenn.