Kenya

Myndighetene tar kaffeindustrien svært seriøst i Kenya. Så pass at det fins unike kaffelover som sier at du ikke kan ødelegge eller flytte på kaffetrær. Kjøperne av Kenya kaffe er blant de viktigste i verden, og derfor er det ingen land som dyrker og markedsfører sin kaffe så konsistent som Kenya.

Smak

Smak

Kaffe fra Kenya har en spesiell syrlighet og aroma.

I Kenya finner man noen av verdens mest utsøkte og karakterisktiske kaffesorter. Aromaen gir sterke assosiasjoner til blomster, frukt og te. Kaffen er rik på bæraktig sødme, balansert med syrlighet. 
Kaffen kom til Kenya fra Sør Jemen via Etiopia på slutten av 1800 tallet. Mesteparten av kaffen dyrkes i høylandet (1500 - 2100 m) rundt Mount Kenya. Flesteparten er småprodusenter, som leverer til vaskestasjoner på kooperativer.
Kenya kaffe er av fagfolk kvalitets- og smaksmessig rangert svært høyt. Det er fordi kaffen har alt du forventer av en god kopp kaffe: En nydelig aroma, med en fin balanse mellom syrlighet og fylde.

Dyrking / Prosess

Dyrking / Prosess

I Kenya tar man hensyn til at bærenes modningstid varierer, der plukkes kun de røde modne bærene. Det høses opp til 7 ganger fra hver busk for å sikre at smaksstoffene har fått utvikle seg maksimalt.

Kaffen i Kenya dyrkes i 1500 - 2100 moh. Grunnet høy vulkanaktivitet dyrkes kaffen i rødt jordsmonn.

I Kenya er det vanlig å vaske kaffebønnene fri fra fruktkjøttet til kaffebærene. 

Se vår film fra Kenya her

Meryl Streep og Kenyansk kaffe

Meryl Streep og Kenyansk kaffe

Kenyansk kaffe ble markedsført i filmen "Out of Africa", med blant annet Meryl Streep som den danske forfatter og kaffebonde Karen Blixen.

En halvtimes kjøretur utenfor Nairobi ligger den kjente danske forfatterinnen og kaffedyrkeren Karen Blixen´s hjem, der er i dag museum.
Karen flyttet til Kenya i 1918 med sin mann, Baron Bror Blixen. De startet en kaffeplantasje hvor Karen Blixen bodde i 17 år.
I 1921, etter 8 års ekteskap ble hun separert og sto for driften av kaffeplantasjen alene i 13 år. Historien fikk en trist slutt da Karen måtte gi opp plantasjedriften etter at tørke og fallende kaffepriser gjorde driften ulønnsom. Da hun returnerte til Danmark, skrev hun bøker under pseudonymet Isak Dinesen. I 1938 ble boken "Mitt Afrika" til, dette var historien om hennes liv i Afrika.

Kaffe fra Kenya

  • Fylde: 6 / 12
  • Syrlighet: 6 / 12
  • Brennegrad: 6 / 12
Friele FroKostKaffe Original

Friele FroKostKaffe Original

Kaffe fra Kenya

Friele FroKostKaffe Original

  • Fylde: 6 / 12
  • Syrlighet: 6 / 12
  • Brennegrad: 6 / 12

Les mer

Friele FroKostKaffe Original