PÅSKEKOS for kaffeelskere

PÅSKEKOS for kaffeelskere

Publisert: 20. mars 2017

Ikke bare ligger vi på verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking. Nordmenn har også verdens lengste påskeferie. Bli en vinner på påskekos. Her er tipsene!

Fristende frokost – kruttsterk kaffe
Påsken har ekstra fridager som gir oss mer tid til å nyte en god frokost sammen med familie og venner. Inviter til påskefrokost og dekk gjerne bordet med gult tilbehør. Små kyllinger, påskeharer og påskeliljer skaper en fin ramme for påskebordet. 
Server nystekte rundstykker, bløtkokte egg, deilig pålegg, nytraktet kaffe og ferskpresset juice. Bruk lang tid på måltidet for da rekker du en ekstra kaffekopp før du skal i gang med dagens gjøremål.

Her finner du oppskrifter og inspirasjon til påskefrokosten:
http://www.friele.no/lage-god-kaffe/presskanne/
http://www.friele.no/lage-god-kaffe/traktekaffe/
http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/brodkrystaller/
http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/type-bakst/fine-brod/gresk-paskebrod/
http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/scones-til-paske/


Lekker lunsj – kvikk kaffe
Påsken kan bety god gli i skisporet, en tur i fjæren eller å nyte late dager i solveggen. Uansett hvilke planer du har, så kan en lunsj utendørs få deg i påskestemning. Gode forberedelser gjør det mulig å servere lekre lunsjretter nærmest uansett hvor du befinner deg. Pakker du noen vedkubber i tursekken kan lage ditt eget utekjøkken. Tilbered lunsjen på bålet. Lag pinnebrød, pannekaker eller pølser, og kok opp turkaffen.

Om du ikke har mulighet til å tenne bål kan du gjøre forarbeidet til en god lunsj på kjøkkenbenken hjemme. Enten du velger å smøre gode brødblingser, eller å bake noen fylte horn med godt tilbehør. Termosen kan fylles med kokende vann. På den måten kan man velge mellom instant kaffe, solbærtoddy eller kakaopulver.

Påskefrukten, appelsin, er også en viktig ingrediens i tursekken. I løpet av påsken spiser nordmenn nærmere 20 millioner appelsiner. Vi ligger med andre ord også i verdenstoppen når det gjelder appelsinspising i denne sesongen. Ta med litt ekstra kvikklunsj til kaffekosen, og som motivasjonsproviant på returen.

Her finner du oppskrifter og inspirasjon til påskelunsjen:

www.friele.no/lage-god-kaffe/instant-kaffe/
www.friele.no/lage-god-kaffe/kokekaffe/
www.brodogkorn.no/oppskrifter/grove-horn-med-ost-og-skinke/
www.brodogkorn.no/oppskrifter/pinnebrod/


Mettende middag – etterlengtet espresso
For mange består påskemenyen av lammekjøtt. I påskemåneden kjøper vi tre ganger så mye lammestek som resten av året. Lammekjøtt er en råvare som er enkelt å tilberede, og gir alle en god forutsetning for å lykkes på kjøkkenet. Det er akkurat det man trenger i påsken - god mat uten for mye forberedelser. Det er ikke bare lam som gjør sin entre på påskebordet. I løpet av en uke spiser nordmenn gjennomsnittlig 100 tonn fersk stek, mens rundt påsketider spiser vi dobbelt så mye.

Etter en mettende middag kan man slappe av med en etterlengtet espresso sammen med desserten. Den lille kaffevarianten har en intens aroma, bittersøt smak og en fin gylden crema på toppen.Koselig kvelds - kafékaffe
Det å samles rundt stuebordet med brettspill, påskenøtter eller påskekrim er er en god avslutning på kvelden. Kvelden blir ekstra koselig med påskeeggets overraskelser og noe varmt i koppen. I påskeuken spiser vi i gjennomsnittet ni Kvikk Lunsj hver, og 70 prosent mer marsipan enn ellers i året. Sammen med påskegodterier er det godt med kaffe. Hva med å lage en kafévariant av kaffen? Det skal ikke mer til enn litt steamet melk, sjokoladebiter og cappuccinodryss for å få kaféfølelsen hjemme.

Her finner du tips til din hjemmelagde kafékaffe:
www.friele.no/lage-god-kaffe/steaming-av-melk/
www.friele.no/alt-om-kaffe/kaffeoppskrifter/