Miljøfokus på kaffefarmer

Fazenda Irarema, Vale da Grama

Miljøfokus på kaffefarmer

Publisert: 08. juni 2013

Utz Certified arbeider for å utvikle bærekraftig kaffeproduksjon; og et av fokusområdene er - sammen med kaffefarmene, å finne de mest miljøvennlige løsningene.

Kaffefarmene blir oppfordret til å finne miljøvennlige løsninger, feks for avfallet fra kaffeinnhøsting. Det vil si at fruktkjøttet til kaffebærene gjenbrukes som gjødsel.  Utz Certified har eksperter som jobber med kaffefarmene for å finne de beste løsningene både for kaffefarmen og miljøet. De har også strenge krav når det gjelder plantevernmiddler og kunstgjødsel.


Et klima i endring
Er en kaffefarm sertifisert av Utz Certified er det strenge regler for bevaring av naturen og mot avskoging. Det naturlige miljøet på kaffefarmer, som trær og fugler er viktig for å beskytte miljøet. Utz Certified opplever at tiltak som gjøres for å bevare miljøet også hjelper på å beskytte kaffeplantene.
Mange kaffefarmer opplever et klima i endring. Dette innebærer ekstra tiltak til å beskytte kaffen mot sykdommer og annen ødeleggelse.
Les om kaffesopp(rust)

Kaffehuset Friele var med Eduardo Sampaio (Field Representative Utz Certified Brazil), til Vale da Grama nord for Sao Paulo for å se hvordan Utz Certified samarbeider med kaffefarmer for å finne bærekraftige løsninger.- Det var imponerende å se alle tiltakene som er satt i gang, bl.a.  for slike ting som vi tar helt forgitt i Norge, som rent vann, sier Atle Engelsen. - Vi opplevde også en stolthet fra kaffearbeiderne ifm dette miljøarbeidet. De var stolt av det ekstra arbeidet, og hadde stor respekt for naturen og miljøet; helt ned til å ha omtanken for hver liten kaffeplante!


Kaffehuset Friele og miljø
Kaffehuset Friele er bevisst sitt miljøansvar. Derfor arbeider vi kontinuerlig med å finne miljøvennlige løsninger innen våre arbeidsområder og leverandørkjeder.
Kaffehuset Friele jobber tett med Miljøfyrtårn og Grønt Punkt Norge for å sikre norske forbrukere en mest mulig miljøvennlig kaffeproduksjon.