Kaffe og Kolesterol

Kaffe og Kolesterol

Publisert: 13. oktober 2011

Kaffe tilberedt på kaffetrakter eller filtrert "for hånd", høyner ikke kolesterol-nivået i blodet. Det samme gjelder pulverkaffe. Som kjent kan blodkolesterol være en risikofaktor for hjertesykdommer.

Kaffe laget ved kokemetoden har vist seg å øke blodkolesterolet. Det er stoffene cafestol og kaweol som er de kolesterolforøkende komponentene i kaffebønnene. Kaffe tilberedt i presskanne inneholder også små mengder av fettstoffene som kan høyne blodkolesterolet, da denne måten å tilberede kaffe på kan betegnes som en "avansert kokemetode". Bruker du dermed filtermetoden, så blir stoffene liggende igjen i filteret.

Les gjerne mer om Kaffe og Helse på Norsk Kaffeinformasjon sine nettsider.

Kommentarer

Legg til ny kommentar

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og siste nytt om kaffe.

Meld på

Informasjon om deg

Kaffehuset Friele AS

Postboks 175
5852 Bergen

Telefon:
55 92 66 00
Telefaks:
55 10 14 90