Fra bønne til kopp

Fra bønne til kopp

Miljøfokus på kaffefarmer

Miljøfokus på kaffefarmer

Utz Certified arbeider for å utvikle bærekraftig kaffeproduksjon; og et av fokusområdene er - sammen med kaffefarmene, å finne de mest mi...

Les mer

Hvordan bor kaffeplukkere?

Hvordan bor kaffeplukkere?

I innhøstingsperioden er mange kaffefarmer avhengig av å ansette sesongarbeidere. Sertifiseringsprogrammet til Utz Certified ivaretar at ...

Les mer

Observasjoner fra Brasil

Observasjoner fra Brasil

Administrerende direktør, Olav Munch og råkaffeinnkjøper, Bernt Tveitsme er tilbake fra Brasil og har sikret Kaffehuset Friele med god kv...

Les mer

En ekte kaffenerd

En ekte kaffenerd

"Onkel Berent" er et viktig ankerpunkt i Friele sin historie. Hans eventyrlyst, kompetanse og sympatiske karisma førte ham fra den ene en...

Les mer

Fjerning av fruktkjøtt

Fjerning av fruktkjøtt

Kaffebønner kommer fra kaffebær som vokser på kaffetrær. Hvordan fruktkjøttet fjernes fra kaffebønnen er avhengig av hvilket klima kaffen...

Les mer

Råkaffe

Råkaffe

Det er fastsatt svært strenge regler for klassifiseringen av råkaffe. Den beste kaffen blir eksportert, mens kaffe av mindre gode kvalite...

Les mer

"Mitt hus, mitt liv"

"Mitt hus, mitt liv"

"Mitt hus, mitt liv" (Minha Casa, Minha Vida) er et boligbyggingsprosjekt i Brasil. 

Les mer

Kaffebrennerens tid

Kaffebrennerens tid

I gode gamle dager brente og malte man kaffen selv. Kom det uventet besøk en dag måtte man først brenne kaffen, male den for så å koke den. 

Les mer

Kaffebønnen blir større ved brenning.

Kaffebønnen blir større ved brenning.

Kaffebønnen blir porøs og ca. 60% større ved brenning. 

Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og siste nytt om kaffe.

Meld på

Informasjon om deg