Kaffebrownies

Porsjoner: 12
Varighet:
60 minutter
Vanskelighet: Middels
Utstyr
  • Stor kjele

Elsker du kombinasjonen av kaffe og sjokolade? Da må du prøve denne herlige oppskriften på kaffe-brownies!

Ingredienser

  • 0,5 dl​ Kaffe (eks Friele Instant Gull)
  • 4 ​Egg​
  • 3,5 dl ​Sukker
  • 1 ss​ Vaniljeekstrakt
  • 1 dl​ Nøytral matolje
  • 1 ts​ Salt
  • 300 g​ Kokesjokolade
  • 1,5 dl​ Kakaopulver
  • 3,5 dl​ Hvetemel
  • 0,5 dl​ Hakkede mandler

Fremgangsmåte

  1. 01

    Forvarm ovnen til 180°C. Kle bunnen og to sider av en 20x20 cm form med et enkelt stykke bakepapir.​

  2. 02

    Tilsett olje og sukker i en stor kjele. Sett kjelen på middels varme i 30 sekunder, ta av kjelen fra varmen når det begynner å koke.​

  3. 03

    Tilsett sjokolade og rør til den er smeltet. Tilsett Friele Instant Gull, kakao, vanilje og salt. Rør godt om.​

  4. 04

    Tilsett egg og rør raskt (ikke bekymre deg hvis røren ser delt ut på dette stadiet). ​

  5. 05

    Tilsett mandelmel og bakepulver og rør kraftig en gang til, til blandingen er jevn og blank.​

  6. 06

    Hell røren ut i form og dryss over mandler.​

  7. 07

    Stek i 12-15 minutter til brownien er stekt på toppen. ​

  8. 08

    La brownien avkjøle i pannen i 5 minutter. Ha over på en rist og avkjøl helt før du skjærer.